Artikel Liftbouw

Ervaren lift adviesbureau TDK liftplan als juiste partner bij meerjarenplan voor liften
Woningbouwvereniging vertrouwt op goede jarenlange samenwerking

Voor een woningbouwcoöperatie als Stichting Volkshuisvesting Arnhem is het van groot belang om met een deskundige adviseur samen te werken die kennis heeft van liften en tevens de markt goed kent. De Stichting bezit 13.5000 verhuureenheden en daarbij is vaak sprake van hoogbouw waarbij liften een essentieel onderdeel van het complex zijn.

Vaak gaat het om sociale huurbouw in en direct rondom de stad Arnhem. Zowel de planning voor lange termijn als de keuring van de liften in de flats en appartementencomplexen is in handen van TDK Liftplan. Deze samenwerking is mede gebaseerd door de goede samenwerking die de Stichting al jaren had met directeur/eigenaar Gerrit Tierie toen deze nog op projectbasis werkte voor een andere organisatie. Op het moment dat Gerrit Tierie samen met mede directeur/eigenaar Joop Kuipers in 2008 met TDK liftplan op de markt kwam, schonk de woningbouwvereniging hem het vertrouwen. Een bewuste keuze die gebaseerd was op de kwaliteit van werken en de goede persoonlijke relatie tussen beide partijen.

Meerjarenplan
In het meerjarenplan van de Stichting Volkshuisvesting Arnhem staat onder andere beschreven wanneer en in welk gebouw liften gemoderniseerd of compleet vervangen moeten worden. Omdat zowel Gerrit Tierie als zijn team over de juiste expertise beschikken van alle liftproducenten in Nederland voorzien ze de woningbouwvereniging van het beste advies. Zaken als kwaliteit, veiligheid, energiebesparend en techniek plus snelheid van leveren zijn daarbij van groot belang; al blijft de prijs vanzelfsprekend ook een bepalende factor. TDK Liftplan zet in goed overleg een aanbesteding uit en de partij met het beste en meest aantrekkelijke aanbod krijgt de opdracht. Ook de projecten worden namens Stichting Volkshuisvesting Arnhem door TDK liftplan van begin tot en met oplevering begeleid. Na de uitgevoerde werkzaamheden, past de adviseur van TDK liftplan de liften weer aan in het meerjarenplan zodat de Stichting weer een up-to-date planning heeft van de liftinstallatie.

Trap transporter
Behalve de adviezen bij aankoop voor nieuwe liften, moderniseringsprojecten en het afsluiten van onderhoudscontracten ziet TDK liftplan tevens toe op een goede uitvoering bij projecten. In sommige gevallen moet er wel eens tijdelijke lift geplaatst worden. Zeker in complexen waar veel senioren wonen is het optimale functioneren van een lift essentieel. De mensen bij TDK Liftplan weten echter ook dat de aanschaf van een tijdelijke lift niet de meest goedkope optie is. Daarom krijgt de Stichting Volkshuisvesting Arnhem dan het advies om voor trap transporter te kiezen. Deze trap transporter voor het vervoeren van minder valide bewoners beweegt zich onder begeleiding van deskundig personeel automatisch langs de trappen van boven naar beneden. Een ideale, veilige maar vooral ook financieel voordeligere oplossing. Voor Stichting Volkshuisvesting Arnhem en TDK liftplan staat altijd voorop dat bewoners mobiel blijven en de mogelijkheden blijven houden om bijvoorbeeld boodschappen te doen.

De affiniteit die TDK liftplan heeft met de markt zorgt ervoor dat het een ervaren specialist is die als tussenpersoon van groot belang kan zijn voor partijen als deze woningbouwvereniging. Dat het zowel kijkt naar meerjarenplan als adviseert bij aankoop en keuringen, zorgt dat het een totaaloplossing biedt waardoor klanten volledig ontzorgd worden voor een aantrekkelijke, marktconforme prijs.

Voor inlichtingen over Liftbeheer, Projectbegeleiding, Aanbestedingen, de Trap transporter of Keuringsmanagement kunt u contact opnemen met Marcel van Beers 06-22955929 m.vanbeers@tdkliftplan.nl