Keuringsmanagement

De veiligheid van uw liften en gevelreinigingsinstallaties wordt gewaarborgd door de nationale en Europese wetgeving.
Liften dienen door een onafhankelijk en hiertoe gecertificeerde instelling periodiek op veiligheid gecheckt te worden.
 
Als een periodieke keuring echter door wat voor omstandigheid dan ook te laat zou plaatsvinden, vervalt het certificaat en mag de lift wettelijk gezien niet in gebruik zijn. Dit is voor u gevoelsmatig een vreemde situatie aangezien u als eigenaar er vanuit gegaan bent dat dit goed geregeld is door de onderhoudsfirma en de keurende instantie. De praktijk blijkt vaak anders te zijn.
 
Ook plaatsen wij vraagtekens bij de onafhankelijkheid van deze belangrijke veiligheidskeuring. In de praktijk blijkt maar al te vaak dat tijdens de keuring, monteurs punten oplossen die geconstateerd worden. Ook lijkt het ons zeer moeilijk voor een keurende instantie om een lift af te keuren bij een firma die de week daarop de rekening van dezelfde keurende instantie moet gaan betalen.
 
Daarom is TDK liftplan een voorstander van het volledig onafhankelijk keuren van liftinstallaties. Om dit voor uw organisatie te kunnen verzorgen, is een aparte organisatie opgezet en heeft TDK liftplan met enkele grote keurende instanties van Nederland goede afspraken gemaakt.

De veiligheid van uw installaties wordt gewaarborgd door twee onafhankelijke partijen.