Spreekluister, real time systemen

TDK Liftplan levert spreekluister systemen:  EDNL (basisunit) en de TDK liftplan Sense (real time unit ) welke vrij programmeerbaar zijn. Dit betekent dat de unit op afstand geprogrammeerd kan worden, mocht u in de toekomst van onderhoudsfirma willen veranderen.

Beide uitvoering zijn gebaseerd op GSM technologie. De basis kunnen tevens zonder veranderingen gebruik maken van een bestaande telefoonlijn. In dat geval komt de SIM-kaart te vervallen. De GSM-unit heeft als voordeel dat er geen aparte telefoonlijn noodzakelijk is.

Het EDNL systeem (basis unit) kan gebruikt worden voor:

 1. spreekluister;
 2. driedaagse controle;
 3. het testen van de nood accu;
 4. het testen of de lift in bedrijf is;
 5. het testen of de lift wordt gebruikt voor inspectie*;
 6. het testen of de lift in storing*;
 7. een optie voor noodverlichting in de liftcabine**.

*Als de liftbesturing daarvoor geschikt is.

**Deze controle vind plaats via een unit in de schacht.

Het Sense systeem kan gebruikt worden voor:

 1. In en af melden van de monteur , inspecteur enz.;
 2. Wanneer de besturing daarvoor geschikt is voor live uitlezen van uw liftinstallatie door real time data verkeer;
 3. het testen of de lift in bedrijf is;
 4. het testen of de lift wordt gebruikt voor inspectie;
 5. het testen of de lift in storing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sim-kaart inclusief aansluit- en gesprekskosten.

Het leveren van de SIM-kaart is niet in de prijs opgenomen. Wel kunnen wij dit voor u verzorgen waarbij de tevens de kosten voor het abonnement, de kosten voor de gesprekskosten, in het geval van een opsluiting of een test,  in de prijs opgenomen zijn.

Beheer spreekluister en Sense verbinding

Volgens de NEN EN 81-28 dient de unit eens per drie dagen gecontroleerd te worden op goede werking. Hiervoor zijn de units met onze moedercomputer verbonden, die elke drie dagen communiceert met de unit. De unit dient dit bericht te beantwoorden waardoor de goede werking aangetoond wordt. De verzending en de reactie van de unit worden in het controleprogramma opgeslagen. Mocht het bericht niet beantwoord worden, zal het controleprogramma een melding geven. Deze melding zal op werkdagen aan uw organisatie doorgegeven worden.

Het abonnement dient voor minimaal twee jaar afgesloten te worden met een opzegtermijn van 3 maanden. Indien het abonnement aan het eind van de looptijd niet opgezegd wordt zal de overeenkomst 1 jaar doorlopen.

Storingsabonnement

Het is mogelijk een all-in storingsabonnement af te sluiten. Indien uit het storingscontrole programma blijkt dat een unit niet juist functioneert, wordt deze melding aan u en aan onze storingsafdeling doorgegeven. Het niet juist functioneren wordt door onze storingsafdeling opgepakt waarna, indien noodzakelijk, binnen één dag een storingsmonteur de unit ter plaatse zal repareren. Alle kosten zoals voorrijkosten, het gebruik van klein materiaal en het vervangen van de gehele unit zijn in de prijs opgenomen.